DK Nyt
Ældreminister vil holde topmøde om ældreplejen efter at have set tv-optagelser
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Ældreminister vil holde topmøde om ældreplejen efter at have set tv-optagelser

Kulturen skal vendes 180 grader, og Styrelsen for Patientsikkerhed skal i spil, mener ældreminister Magnus Heunicke (S).

AARHUS: 'Helt igennem uværdig' kalder ældreminister Magnus Heunicke (S) Facebook den behandling, en 90-årig dement plejehjemebeboer har været udsat for på plejehjemmet Kongsgården i Aarhus, og som siden mandag har kunnet ses dokumenteret i videoklip som Ekstra Bladet har offentliggjort. Ministeren vil samle Ældre Sagen, FOA, KL, borgere, pårørende, ledere, medarbejdere og andre med viden om ældreplejen til et to dages topmøde. om forholdene og retningen for fremtidens ældrepleje, skriver han.

Han kalder det 'fuldkommen uholdbart', at de 'pårørende i lang tid forgæves har forsøgt at råbe systemet op.

- Den slags svigt og uværdighed er der ikke nogen undskyldning for. Det har ingen steder hjemme i vores ældrepleje, skriver ministeren.

Foruden topmødet om det fremadrettede, vil han sætte mere fokus på, at man kan indgive bekymringshenvendelser til Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Alle skal vide, at de har mulighed for at rette henvendelse til Styrelsen for Patientsikkerhed, hvis man oplever forhold, som giver anledning til bekymring for kvaliteten af hjælpen, plejen og omsorgen i ældreplejen. Styrelsen for Patientsikkerhed skal så vurdere på baggrund af indkomne henvendelser, om bekymringerne er af en sådan karakter, at der er behov for at igangsætte et tilsyn det pågældende sted, skriver Magnus Heunicke.

- Her og nu handler det om at sikre, at der i den konkrete sag bliver ryddet op, sikret ordentlige og gode forhold og at både ledelse og hele kulturen bliver vendt 180 grader, skriver ministeren.

 

https://www.dknyt.dkartikel/aeldreminister-vil-holde-topmoede-om-aeldreplejen-efter-at-have-set-tv-optagelser