Ældre i Glostrup tilbydes psykologsamtaler
Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

Ældre i Glostrup tilbydes psykologsamtaler

Borgere over 65 år med ondt i livet kan nu få psykologsamtaler, hvis overskuddet er væk.
6. FEB 2019 9.18

GLOSTRUP: De ældre i Glostrup Kommune kan i 2019 se frem til at få mulighed for psykologsamtaler, hvis de synes tilværelsen er blevet lidt for tung.

Det oplyser kommunen, som sammen med Esbjerg og Thisted kommuner samt Det Nationale Sorgcenter i Københavns Kommune har fået del i satspuljemidlerne fra sidste år til 'Ældre ramt af sorg og livsfortrydelse'.

Dermed skal kommunen være med til at fremme trivslen hos dens ældre gruppe af borgere. I den fase af livet kan man nemlig rammes af ensomhed, sorg eller fortrydelser over valg i livet, lyder det fra kommunen. Ting, som kan være svære at håndtere alene, og derfor har Glostrup ansat en psykolog, som kan hjælpe de ældre bedre på vej. 

Ældre kæmper med svære tanker
Kommunens hjemmepleje og forebyggelseskonsulent har identificeret behovet og understøttes af Region Hovedstadens sundhedsprofil for 2017, hvor 26 pct. af borgerne over 65 år i Glostrup Kommune vurderede deres mentale sundhedhelbred til 'mindre godt' eller 'dårligt'. 

- Jeg synes, det er nogle høje tal, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi med det her projekt kan sætte fokus på de ældre, der sidder derude og kæmper med nogle svære tanker, siger formand for social-, sundheds- og seniorudvalget, Lars Thomsen (Bylisten).

Et samtaleforløb vil typisk bestå af seks-otte samtaler og kan foregå hjemme hos borgeren eller på rådhuset.

Glostrup Kommunes ansatte til formålet har været på inspirationstur i Aarhus, hvor man har tilbudt de ældre samtaler siden 2016.

  • Borgeren skal være over 65 år, være visiteret til hjemmepleje og have væsentligt nedsat trivsel.
  • Borgeren må ikke have en demensdiagnose eller have et igangværende samtaleforløb hos anden psykolog eller psykiater.

https://www.dknyt.dkartikel/aeldre-i-glostrup-tilbydes-psykologsamtaler