DK Nyt
Aarhus stiller cykelpumper op

Aarhus stiller cykelpumper op

Pumperne skal øge kraftoverførslen til vejen og følelsen af sikkerhed på cyklen samt mindske risikoen for punkteringer
13. MAJ 2011 10.42

AARHUS: Næsten halvdelen af aarhusianerne cykler rundt med for lidt luft i dækkene - og især de kvindelige cyklister er overrepræsenteret i denne statistik. Det går ud over kraftoverførslen til vejen, og derfor føles cyklen ofte tung på bakkerne. Det går også ud over følelsen af sikkerhed på cyklen, og man får øget risiko for punkteringer. Derfor opstiller Aarhus Cykelby henover sommeren flere luftpumper med kompressor på udvalgte lokaliteter. Og den første luftpumpe er allerede sat op på Vestergade.

Cykeldæk har en afgørende betydning for køreglæden. Trykket bestemmer hvordan dækket ligger på vejen og har en direkte sammenhæng med vejmodstanden, dvs. hvor hårdt cyklisten i sidste ende skal træde i pedalerne for at få fremdrift. De nye cykelpumper leverer et maksimalt dæktryk på ca. 6 bar, hvilket er tilstrækkeligt for langt de fleste cykler.

- At pumpe sin cykel med en almindelig cykelpumpe kan være hårdt og besværligt - og derfor pumper mange for lidt luft i dækkene. Samtidigt taber cykelslanger hurtigt luft. Dækkene og trykket bør derfor kontrolleres og pumpes mindst én gang hver anden uge, hvis man skal sikre sig optimal fremdrift og mindre risiko for punkteringer, udtaler projektleder for Aarhus Cykelby, Pablo Celis.

- Med de nye automatiske cykelpumper ude i byrummet håber vi på at langt flere aarhusianere regelmæssigt vil få pumpet deres cykler og dermed opnå en gevinst i form af en forbedret daglig cykeloplevelse på de aarhusianske cykelstier, slutter Pablo Celis.

 ka

 

https://www.dknyt.dkartikel/aarhus-stiller-cykelpumper-op