DK Nyt

Aarhus sparer på specialundervisning

Private skal skære ti pct. af udgifterne til specialundervisning
KORT NYT12. OKT 2011 7.00

AARHUS: Aarhus Kommune forventer besparelser på op til ti pct. ved at udbyde specialundervisning til private. Det vækker frustration blandt lærerne på Center Lyngå, der underviser 28 unge med psykisk og fysisk nedsat funktionsevne og 30 elever med autisme eller svær ADHD, skriver bladet Folkeskolen.

- Vi er blevet tæppebombet med besparelser, siden kommunen overtog os fra amtet i 2007. I januar fik vi skåret 18,4 procent af budgettet og blev sendt igennem en fyringsrunde. Det blev fulgt op af yderligere besparelser i foråret. Alligevel vil kommunen konkurrenceudsætte os, siger lærernes tillidsrepræsentant Jens Brünings-Hansen.

Selv om forslaget om konkurrenceudsættelse oprindelig kom fra de borgerlige partier i byrådet, taler socialrådmand Hans Halvorsen (S) taler varmt for sagen:

Der er ikke forskningsmæssigt belæg for, at man kan forvente besparelser ved at udlicitere bløde områder, konkluderer Anvendt KommunalForskning, AKF, der har gennemgået en række danske og internationale studier af udlicitering.

 

terp

https://www.dknyt.dkartikel/aarhus-sparer-paa-specialundervisning