DK Nyt

Aarhus slås stadig med bakterier i vandet efter nedlukning

Flere hundrede kommunalt ansatte må fortsat ikke drikke vandet på deres arbejdsplads.

AARHUS: Selvom det er lykkes at slippe af med de farlige legionella-bakterier, kniber det stadig med at få styr på bakterieindholdet i vandet i tre af Aarhus Kommunes administrationsbygninger.

- Der er stadig ikke kontrol over drikkevandet i tre af vores bygninger, bekræfter Katharina Nyborg, afdelingschef i Teknik og Miljø, over for DK Nyt.

Da de vestdanske kommuner genåbnede midt i maj, havde det stillestående vand i vandrørene under nedlukningen ført til for mange bakterier i vandet, blandt andet de farlige legionellabakterier, flere steder i Aarhus. De blev fundet i fem bygninger, blandt andet på rådhuset.

Gennemskylning og kemisk rensning af rørene plus ændring af nogle rørføringer har siden hjulpet, så der ikke mere er problemer med legionella. Men der er stadig så stor generel bakterieforekomst i tre bygninger, at medarbejderne her fortsat ikke må drikke vandet.

Det gælder nogle hundrede medarbejdere i administrationsbygningerne på Vejlby Centervej, i Værkmestergade og på Gudrunsvej. Derimod er der ikke længere problemer på rådhuset og på Silkeborgvej.

Hvert nyt tiltag tager tid

- Vi arbejder med det hele tiden, men der går rask væk to-tre uger mellem nye tiltag med at få taget nye prøver og modtage prøveresultaterne, forklarer Katharina Nyborg.

Da den kemiske rensning ikke hjalp tilstrækkeligt på problemerne, er man begyndt at ændre på rørinstallationer, blandt andet at lukke døde rørender af for at sikre, at der ikke opstår lommer med stillestående vand.

- Det kræver, at vi går anlæggene meget systematisk igennem. Det er ikke altid så nemt at få kontrol over tingene, siger Katharina Nyborg.

Selvom vandet ikke må drikkes, er der ikke nogen risiko ved at bruge det til fx håndvask, da indholdet af colibaktier ikke er over grænseværdien.

 

https://www.dknyt.dkartikel/aarhus-slaas-stadig-med-bakterier-i-vandet-efter-nedlukning