DK Nyt
Aarhus-rådmand vil undersøge ferier på bistand

Aarhus-rådmand vil undersøge ferier på bistand

Kontanthjælpsmodtagere kan tage deres ydelse med på kortvarige ophold i udlandet, hvis de indhenter tilladelse i kommunen forinden. Beskæftigelsesministeren mener, Aarhus bryder reglerne

AARHUS: Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) kritiserer Aarhus Kommune for at give kontanthjælp til mennesker på ferie i udlandet, oplyser kommunen.

- Vores praksis lever op til gældende lov og har ikke ændret sig siden min V-forgænger. Men spørgsmålet er, om praksis er rimelig, siger rådmand Hans Halvorsen (S), der ser frem til et udspil fra ministeren.

Kontanthjælpsmodtagere kan tage deres ydelse med på kortvarige ophold i udlandet, hvis de indhenter tilladelse i kommunen forinden. Det fremgår af Ankestyrelsens retningslinjer og principafgørelser. Alligevel kritiserer beskæftigelsesminister Inger Støjberg, at Aarhus Kommune giver kontanthjælp under ferieophold i udlandet. Det møder undren hos beskæftigelsesrådmand Hans Halvorsen.

- Der er intet juridisk belæg for kritik, for vores kontanthjælpspraksis følger gældende lov til punkt og prikke. Hvis beskæftigelsesministeren er utilfreds, bør hun bruge kræfterne på at ændre loven i stedet for at lede efter S-kommuner, som hun kan chikanere op til en valgkamp, siger Hans Halvorsen.

- Praksis er den samme, som under min V-forgænger, så ministeren må gribe i egen barm. Men ét er jura, noget andet er moral. Jeg hører også til dem, der løfter øjenbrynene, når jeg hører, at man kan tage sin kontanthjælp med på ferie i udlandet. Derfor vil vi se på, om vi kan ændre praksis, så vi når en større rimelighed, og vi lader os gerne inspirere af gode erfaringer i andre kommuner, siger Hans Halvorsen.

ka

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/aarhus-raadmand-vil-undersoege-ferier-paa-bistand