DK Nyt

Aarhus politianmelder medarbejder på bosted for vold

Samtidig undersøges anklager mod lederen for ikke at have taget kollegernes bekymring alvorlig.
12. AUG 2020 9.40

AARHUS: Mistanke om, at en medarbejder på et bosted gentagne gange har været voldelig over for en 23-årig beboer med infantil autisme, har nu fået Aarhus Kommune til at melde sagen til politiet. Det skriver Lokalavisen.

Samtidig er kommunen i gang med at undersøge lederens rolle i sagen, oplyser direktør for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Erik Kaastrup-Hansen. Hverken medarbejderen eller lederen er i øjeblikket at finde på bostedet Kilebo, oplyser han.

- Politiet undersøger en eventuel straffelovsovertrædelse, men for os kan der være andet. Vi skal se på, hvad der er foregået med henblik på den faglige etik, men også i forhold til at varetage sin ledelsesforpligtelse, siger han til Lokalavisen og pointerer, at intet kan konkluderes endnu.

Blå mærker og utryghed

Sagen opstod, da en anonym medarbejder før sommerferien lavede en indberetning om, at en kollega gennem længere tid havde udøvet vold mod den 23-årige.

Ifølge både indberetningen og anonyme medarbejdere, som Lokalavisen har talt med, er flere af de ansatte gået til lederen, uden at han har reageret på advarslerne om volden. Han beskrev det i stedet som 'interne samarbejdsproblemer'.

Et personrettet tilsyn har efterfølgende bekræftet, at beboeren har blå mærker og øget tryghedssøgende adfærd, og at han virker mere utryg og bekymret end tidligere. Han har ikke selv noget sprog og fungerer mentalt som en fem-årig.

ak

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/aarhus-politianmelder-medarbejder-paa-bosted-for-vold