DK Nyt
Aarhus får 107 mio. kr. til udsatte og sårbare 0-2-årige
Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

Aarhus får 107 mio. kr. til udsatte og sårbare 0-2-årige

51 institutioner i Aarhus får en syvendedel af i alt 760 mio. over fire år til udsatte og sårbare 0-2-årige børn.
14. DEC 2019 10.57

AARHUS: 51 daginstitutioner i Aarhus med mange sårbare og udsatte 0-2-årige børn får del i alt 107 mio. kr. over fire år fra Socialministeriet. Pengene er øremærket mere personale, der skal være med til at styrke kvaliteten.

Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge i Aarhus, er glad for at få støtte til alle de ansøgte vuggestuer og understreger vigtigheden af nok personale, så eventuelle konflikter kan følges til dørs. Dog ville han gerne have undværet udløbsdatoen.

- Jeg havde helst set, at pengene var givet varigt og ikke havde en udløbsdato. Det er ikke altid let at skulle hyre medarbejdere i kortere perioder. Men på familiernes og børnenes vegne er jeg glad for den ekstra indsats og forskel, som de pædagogiske medarbejdere vil gøre i de kommende år, siger Thomas Medom.

En syvendedel til Aarhus
På landsplan er der i alt 760 mio. kr. i puljen, så Aarhus snupper altså cirka en syvendedel til 51 institutioner, der er fordelt over hele kommunen. Der er givet beløb fra 450.000 kr. til knap fire mio. kr. til den enkelte institution. Blandt andre Aabenraa også har fået 12 mio. kr. 

Ansøgningspuljens formål var at yde støtte til at styrke kvaliteten i daginstitutionernes indsats for sårbare og udsatte børn i alderen 0-2 år, som defineres ved, at minimum 25 pct. af de 0-2 årige børn i institutionen eller enheden har forældre, der får mindst 80 pct. økonomisk fripladstilskud og/eller socialpædagogisk fripladstilskud.

Kommuner har kunnet søge puljen på vegne af kommunale daginstitutioner, selvejende og udliciterede daginstitutioner, private institutioner og puljeordninger.

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/aarhus-faar-107-mio-kr-til-udsatte-og-saarbare-0-2-aarige