DK Nyt
Aarhus-borgmester er med på at droppe fogedforbud
Foto: Aarhus Kommune

Aarhus-borgmester er med på at droppe fogedforbud

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) vil have rådmand til at træffe beslutningen selv, mens Jette Skive (DF) har ønsket sagen i byrådet.

AARHUS: Efter ældrerådmand Jette Skives (DF) udmelding om at hun nu er indstillet på at droppe opretholdelse af fogedforbuddet mod TV2's dokumentar om forholdende på plejehjemmet Kongsgården, opfordrer Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) hende til at gøre noget ved sagen.

Jette Skive bemærkede i sin tilkendegivelse tidligere tirsdag, at hun ikke ønsker at stå alene med det juridiske ansvar, og at hun derfor ønsker sagen i byrådet. Men det er ikke nødvendigt, mener borgmesteren.

- Byrådet har allerede tilkendegivet sin holdning, i og med at 29 af 31 byrådsmedlemmer bakker op om en offentliggørelse. Jette Skive har således både byrådets og min opbakning til at undlade at søge fogedforbuddet opretholdt, siger Jacob Bundgaard i en kommentar.

Han kalder det 'hendes beslutning', om Aarhus Kommune skal gå videre med sagen og kræve en permanentgørelse af fogedforbuddet, eller om sagen skal droppes. Jette Skive havde bedt borgmesteren om at indkalde til et ekstraordinært byrådsmøde hurtigst muligt, men det bliver der ikke umiddelbart noget af.

Hos TV2 ser nyhedsdirektør Mikkel Hertz frem til at kunne vise tv-dokumentaren i sin helhed. Hidtil er kun nogle klip fra udsendelsen offentliggjort af Ekstra Bladet. Samtidig er han tilfreds med, at Jette Skive foruden opgivelsen af fogedforbuddet også vil trække en kommunal politianmeldelse af tv-stationen tilbage.

- Det er glædeligt, at man vil rydde op i sin egen baghave frem for at skyde på budbringeren, siger han til Ritzau.

TV2 vil dog ikke programsætte dokumentarudsendelsen, før man har modtaget en endelig meddelelse fra landsretten om, at forbuddet ophæves. Det betragter Mikkel Hertz dog som en formalitet på baggrund af rådmandens tilkendegivelse, siger han til Ritzau.

 

https://www.dknyt.dkartikel/aarhus-borgmester-er-med-paa-at-droppe-fogedforbud