DK Nyt
Aalborg-rådmand trækker sig efter konkurs
Tina French Nielsen overlader sin rådmandspost til Jan Nymark Thaysen.
Foto: tinafrench.dk

Aalborg-rådmand trækker sig efter konkurs

Tina French Nielsen (V) vil søge gældssanering efter konkurs og ser det ikke som foreneligt med at være rådmand. Gruppeformanden overtager.
14. JAN 2021 15.39

AALBORG: Fra 1. februar får Aalborg ny skolerådmand. Tina French Nielsen (V) har nemlig valgt at trække sig efter en konkurs på familiens landbrug, som hun har ejet aktieandele i og stillet store personlige kautioner for.

- Da kurator og kreditforening lukker konkursboet ned, er det med så store tab til følge, at alle disse kautioner ønskes indfriet fuldt ud af såvel kreditforening og bank. Jeg har hele tiden arbejdet med udgangspunkt i, at vi kunne etablere en frivillig aftale med bank og kreditforening, hvor vi tilbagebetaler i den udstrækning vi kan, men det har ikke været muligt at komme i en reel forhandling, der giver mening for begge parter, fortæller hun.

Derfor vælger hun i forbindelse med konkursboets afslutning at indgive begæring om personlig gældssanering til skifteretten.

- At være i en situation, hvor man anmoder retssystemet om gældssanering, er kompliceret, når det foregår i samspil med at bestride et højt politisk embede: Når du har et stort ansvar, får du stor opmærksomhed i offentligheden - det er helt naturligt, konstaterer hun og fortsætter:

- Jeg elsker og respekterer mit parti Venstre, og jeg vil ikke stille partiet i en situation, hvor mit mandat skal diskuteres med baggrund i mine private forhold. Derfor finder jeg det naturligt, at Jan Nymark Thaysen nu overtager min post som skolerådmand. Samtidig har jeg brug for at tilrette mit fokus arbejdsmæssigt og jeg vil derfor nu bede Aalborg Byråd om at godkende, at jeg trækker mig.

Tina French Nielsen har været rådmand siden 2007, først for ældre- og handicapforvaltningen og siden 2014 for skoleforvaltningen.

Gruppeformand afløser

Den kommende rådmand, Jan Nymark Thaysen, er gruppeformand for Venstre og har siddet i byrådet siden 2014.

Han var i forvejen valgt som partiets leder og spidskandidat ved KV21 - det blev han i november 2019 uden modkandidater. Ved seneste valg i 2017 var Tina French Nielsen spidskandidat, og imellem de to nåede også sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl at være frontfigur, før han i stedet besluttede sig at gå efter formandsposten i Region Nordjylland.

Ved siden af sit politiske liv er Jan Nymark Thaysen markedschef i rådgivervirksomheden WSP. Han er uddannet landinspektør fra Aalborg Universitet.

https://www.dknyt.dkartikel/aalborg-raadmand-traekker-sig-efter-konkurs