DK Nyt

Aalborg får iværksætterråd: 15 pct. skal være iværksættere

Ti medlemmer i et nyt råd skal give bedre vilkår for iværksættere i Aalborg, så kommunen får endnu flere.
20. DEC 2020 14.46

AALBORG: Aalborg vil være iværksætternes by. Derfor har byrådet nedsat et iværsætterråd, der skal gøre samarbejdet mellem kommunen og iværksætterne bedre.

Det består af syv iværksætter og tre byrådsmedlemmer, og iværksætterne skal bl.a. rådgive byrådet og komme med fif til, hvordan man politisk understøtter iværksætteriet bedst muligt. Kommunen har som ambition, at 15 pct. af de studerende i 2022, der uddanner sig i Aalborg, skal starte en karriere som iværksætter.

- Min rolle i Iværksætterrådet bliver blandt andet at binde sløjfe mellem beskæftigelse og erhverv. Det kan fx. være i forbindelse med Jobcenter Aalborg og vores frikommune forsøg, hvor man som ledig dimittend kan arbejde med en forretningsplan for sin egen virksomhed i stedet for en jobplan. Jeg er sikker på, at når vi sætter os sammen og lytter til hinanden, så kommer det til at syde og boble med nye og skæve idéer, fortæller byrådsmedlem Mai-Britt Iversen (S), der er et af medlemmerne i rådet.

Medlemmerne mødes i starten af det nye år, og det supplerer det partnerskab, kommunen i forvejen har med bl.a. uddannelsesinstitutioner og BusinessAalborg. Det nye råd skal være en "byggesten for at skabe størst værdi for iværksætterne og effekten af de fælles indsatser", lyder det fra kommunen. 

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/aalborg-faar-ivaerksaetterraad-15-pct-skal-vaere-ivaerksaettere