DK Nyt
Aalborg bliver vært for første DM-uge
Medaljevindere på podiet ved DM i landevejscykling 2019. Når mesterskabet afholdes til næste år, vil det foregå i Aalborg som en del af DM-ugen.
Foto: Dan Møller

Aalborg bliver vært for første DM-uge

Når DIF i 2022 samler flere danmarksmesterskaber i samme uge, skal Aalborg være værtsby.
3. MAR 2021 7.50

AALBORG: I 2022 vil mange sportsinteresserede nok rette blikket mod Aalborg Kommune, der i uge 25 skal være vært, når DM-ugen for første gang skal afholdes. Kommunen bliver ramme for en lang række idrætsgrenes danmarksmesterskaber, når de for første gang samles i samme uge, oplyser Danmarks Idrætforbund. 

Værtskabet blev officielt godkendt på et byrådmøde mandag, hvor det også blev besluttet at give et tilskud til arrangementet på fem mio. kr. Ifølge kommunens tal regner man med, at der dagligt vil komme 50.000 besøgende.

- Her vil publikum virkelig kunne få nogle store oplevelser, når de kommer for at følge topudøvere inden for deres yndlingssport. Publikum har samtidig lejlighed til at få stillet deres nysgerrighed og se nogle af de idrætter, de måske ikke er nær så bekendte med, siger Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

DIF regner med, at der i løbet af ugen skal uddeles over 100 medaljer, men at programmet endnu ikke ligger helt fast. Der forventes deltagelse fra flere specialforbund som atletik, tennis og forskellige kampsportsgrene, mens DM i landevejscykling for mænd bliver det store flagskib.

At samle forskellige mesterskaber i samme uge sker med inspiration fra Norge og Sverige, hvor man allerede gør det.

I Danmark skulle det oprindeligt være sket for første gang allerede i år i forbindelse med DIF's 125 års jubilæum. Man har skubbet DM-ugen, for at det ikke drukner i store sportevents som fx OL, der er flyttet til i år pga. corona. Aalborg har indgået aftale om værtsskab i både 2022 og 2023.

mh

https://www.dknyt.dkartikel/aalborg-bliver-vaert-for-foerste-dm-uge