DK Nyt

9.000 sårbare midtjyder modtog ikke vaccineinvitation

Vaccineinvitationer er aldrig kommet frem i en tilsyneladende kombination af to tekniske fejl i cpr-nummer.
20. MAR 2021 8.15

MIDTJYLLAND: 9.000 patienter i risikogruppen i Region Midtjylland har ikke modtaget en invitation til vaccination, selv om de stod først i køen. Det skriver Århus Stiftstidende. Koncerndirektør Ole Thomsen i Region Midtjylland fortæller, at der er tale om patienter i vaccinationsgruppe fem.

Gruppen omfatter personer, der af forskellige årsager er i særlig risiko for at få et alvorligt forløb, hvis de smittes med coronavirus. Ifølge Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender forventes hovedparten i gruppen at være vaccineret i løbet af marts.

- Det gælder i en eller anden udstrækning også patienter i andre regioner, men det er cirka 9.000 borgere i risikogruppe fem i vores region, der er læst ind på nogle lister til Statens Seruminstitut, men som ikke har modtaget et brev i deres e-Boks, siger Ole Thomsen til Århus Stiftstidende.

Fejlen er sket på baggrund af indregistrering i cpr-numre. Borgere, hvis cpr-nummer starter med 0, har ikke modtaget en invitation i deres e-Boks, hvis der samtidig manglede en bindestreg i indregistreringen.

Andre regioner måske ramt af samme fejl

Region Midtjylland forsøgte allerede i sidste uge at rette op på fejlen, skriver Århus Stiftstidende. Da fejlen blev opdaget, blev alle de ikke-inviterede cpr-numre registreret til Statens Serum Institut igen. Alligevel var der borgere, der henvendte sig fredag, som stadig ikke havde modtaget en invitation.

Alene på Aarhus Universitetshospital har flere end 2.000 personer endnu ikke modtaget en vaccine, selv om de burde have fået tilbuddet. Ifølge hospitalet er 26 pct. af de cpr-numre, der er indmeldt til vaccinen, ikke indlæst korrekt. Derfor er invitationerne aldrig nået frem.

Statens Serum Institut oplyser til sygehusdirektør på Aarhus Universitetshospital Jørgen Schøler Kristensen, at alle patienter nu skulle være indlæst i systemet. Ritzau har uden held fredag aften forsøgt at få en kommentar fra Region Midtjylland om sagen. Endvidere har Ritzau kontaktet de øvrige regioner, Statens Serum Institut samt Danske Regioner for at finde ud af, hvorvidt andre regioner har været ramt af samme fejl i indkaldelsessystemet som Region Midtjylland.

Det er fredag aften ikke lykkedes at få bekræftet, om problemet kun vedrører Region Midtjylland, eller om det - som koncerndirektør Ole Thomsen siger - også berører patienter i andre regioner.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/9-000-saarbare-midtjyder-modtog-ikke-vaccineinvitation