89-årig donerer 20 hjertestartere til Kolding

Manden har doneret 20 hjertestartere med skabe samt 20 livredningskurser til kommunens borgere
KORT NYT3. SEP 2010 12.21

KOLDING: Hidtil har der været 47 hjertestartere i Kolding Kommune, så donationen på yderligere 20 hjertestartere betyder en markant bedre dækning af kommunen, oplyser kommunen.

- Hjertestarterne er en gave, som jeg aldrig håber kommer i brug, men statistikken fortæller jo desværre, at 10 danskere i gennemsnit rammes af hjertestop hver eneste dag. Når uheldet er ude, er hurtig og effektiv hjælp helt afgørende, og her kan hjertestarterne betyde forskellen på liv og død. Derfor skaber det også tryghed at vide, at kommunen nu er rigtig godt dækket ind med hjertestartere, siger borgmester Jørn Pedersen (V).

Bidragsyderren, Egon Skov, har ønsket, at de nye hjertestartere skal bidrage til, at hele kommunen bliver dækket, så flest mulige borgere får glæde af det livreddende udstyr.

Hjerteforeningen har sammen med kommunens sundhedsfolk gennemgået listen over eksisterende hjertestartere i kommunen. Herefter er de 20 nye hjertestartere blevet fordelt til de samfund og områder, som ikke hidtil har været dækket særligt godt. 

Hjertestarterne bliver så vidt muligt placeret på centrale steder, hvor der færdes mange mennesker. Det kan for eksempel være i sportshaller og på biblioteker. Via kortet kan du se, hvor hjertestarterne præcist er anbragt.

tj

 

https://www.dknyt.dkartikel/89-aarig-donerer-20-hjertestartere-til-kolding