DK Nyt
65 pct. af befolkningen: Flere ressourcer til folkeskolen

65 pct. af befolkningen: Flere ressourcer til folkeskolen

Solidt flertal mener, at der skal foretages omprioriteringer i den offentlige sektor, så folkeskolen får tildelt flere ressourcer, viser undersøgelse
25. MAJ 2011 9.12

Står det til et flertal af danskerne, skal der omprioriteres i den offentlige sektor, så folkeskolen styrkes. Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Danmarks Lærerforening. Det oplyser Danmarks Lærerforening i en pressemeddelelse.

Undersøgelsens resultat glæder Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening.

- Jeg synes, at man skal tage det her som et opråb til politikerne om, at nu må det være nok. De kan ikke blive ved med at spare, hvis de har reelle intentioner om at styrke folkeskolen. Regeringen har gang på gang postuleret, at folkeskolen har fået flere ressourcer. Fakta er, at der i 2009 blev brugt seks procent færre penge på den almindelige undervisning pr. elev i forhold til 2002. Det kan enhver, som kender til skolens hverdag, genkende, siger Anders Bondo Christensen.

- Fra 2009 og fremefter er der sket yderligere massive besparelser i folkeskolen. Det viser sig blandt andet ved, at der er nedlagt mere end 3.000 lærerstillinger i perioden. Regeringen betragter alene folkeskolen som en offentlig udgift, hvor den i stedet burde se en stærk folkeskole som en investering i fremtiden, siger han.

Undersøgelsen viser samtidig, at 40 procent af den danske befolkning er villig til at betale mere i skat for at få en bedre folkeskole, mens kun 30 procent synes, det er en dårlig ide.

Undersøgelsen er gennemført fra 11. til 16. maj 2011. Undersøgelsen er sendt til et repræsentativt udsnit af den danske befolkning i alderen 18-70 år. 1.005 personer har besvaret undersøgelsen. Af de personer der har deltaget i undersøgelsen, har 210 børn i skolealderen.

mou

Se undersøgelsen her

https://www.dknyt.dkartikel/65-pct-af-befolkningen-flere-ressourcer-til-folkeskolen