DK Nyt
57 pct. af familieplejerne har ikke fået tilsyn

57 pct. af familieplejerne har ikke fået tilsyn

En undersøgelse fra Socialpædagogerne slår kommunernes svigtende tilsyn fast

57 pct. af landets familieplejere har det seneste år fået intet eller ét tilsynsbesøg fra kommunen. Det viser en ny undersøgelse, Socialpædagogerne har gennemført blandt sine familiepleje-medlemmer.

- Det er jo uden sidestykke svært at forstå, at kommunerne ikke tager deres ansvar alvorligt, siger Socialpædagogernes formand Benny Andersen.

TV-Avisen kunne i går fortælle historien om en familieplejer, der ikke har modtaget tilsyn i syv år. Og hun er ikke et enestående eksempel, viser Socialpædagogernes undersøgelse. I 2005 svarer 15 pct. af familieplejerne, at de har haft et eller intet tilsynsbesøg det år. I 2007 var tallet steget til 28 pct. Og i årets undersøgelse svarer hele 57 pct. af familieplejerne, at de har fået ét eller intet tilsynsbesøg.

Ønsker ensartede kriterier
- Vi har de seneste år set en del uhyggelige sager om grov omsorgssvigt af børn og unge. Sager, som har chokeret os alle, fordi vi sidder tilbage med en fornemmelse af 'hvordan kan det her ske - hvorfor greb ingen ind'. Og i dét lys synes jeg, det er rystende, at kommunerne så tydeligt ikke prioriterer deres tilsynsforpligtelse over for udsatte børn. Det står ellers ret tydeligt i Barnets Reform, at familieplejere skal sikres tilsynsbesøg minimum to gange om året. Så der er altså en del kommuner, der har et efterslæb, der er til at tage og føle på, siger Socialpædagogernes formand Benny Andersen.

Socialpædagogerne opfordrer til, at tilsyn sættes i system i kommunerne og i langt højere grad skal bygge på ensartede og gennemsigtige kriterier.

Undersøgelsen af tilsynet med landets familieplejere er en del af en større undersøgelse, som Socialpædagogerne har foretaget blandt sine familiepleje-medlemmer. Tidligere er offentliggjort dele af undersøgelsen, som så på familieplejernes adgang til efteruddannelse og supervision og deres aflønning.

Læs også 'Kommuner svigter tilsyn med anbragte' på www.kommunen.dk

Foto: http://www.flickr.com/photos/cristiano_betta/366892415/

lcl

 

https://www.dknyt.dkartikel/57-pct-af-familieplejerne-har-ikke-faaet-tilsyn