DK Nyt

5.000 kr. i bøde for grovheder over for byrådsmedlemmer

Afsender af anonym mail idømt dagbøder i sag fra FV19-tiden.

RINGKØBING-SKJERN: 'Hån, skældsord eller anden fornærmelig tiltale' over for tre byrådsmedlemmer i Ringkøbing-Skjern Kommune har kostet en mand fra lokalområdet 5.000 kr. plus sagsomkostninger for overtrædelse af den paragraf i straffeloven, der beskytter offentligt ansatte og personer i offentlige hverv. Straffen er faldet i form af dagbøder, og summen er lige under grænsen for, hvad der uden videre kan ankes.

Det bekommer den dømte, Jørn Verner Stendorf, ilde, og han vil i stedet søge at få afløb for sin utilfredshed med dommen ved at gå til Procesbevillingsnævnet i håb om alligevel at få sagen behandlet på ny, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Det vil i givet fald kræve, at nævnet finder dommen helt principiel.

Dagen skriver sig tilbage til tiden omkring FV19, hvor ukvemsytringerne blev fremsat anonymt og var rettet mod byrådsmedlemmerne Svend Boye Thomsen (løsgænger, eks-V), Iver Enevoldsen (V) og Kristian Andersen (KD). Det skete i en mail til Svend Boye Thomsen, der anmeldte mailen til politiet.

Politiet fandt hurtigt afsenderen og præsenterede ham for en bøde, som han imidlertid afviste at betale. Derfor måtte sagen i retten, hvor den blev nogle måneder forsinket på grund af corona-nedlukningen.

I modsætning til den dømte erklærer anmelderen Svend Boye Thomsen sig tilfreds med dommen.

- Det er fint, at retten har slået fast, at der trods alt er grænser for, hvad man skal finde sig i - også som politiker, siger han til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

mk

 

https://www.dknyt.dkartikel/5-000-kr-i-boede-for-grovheder-overfor-byraadsmedlemmer