DK Nyt
44 nye coronasmittede - hver femte er fra Hjørring
Kortet viser smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. De grå kommuner har været uden smitte.

44 nye coronasmittede - hver femte er fra Hjørring

Antallet af indlagte er faldet med fire det seneste døgn, og ingen er døde med corona.
17. JUN 2020 14.50
TEMA: Corona

Det er stadig Hjørring, som er det aktuelle epicenter for coronasmitte i Danmark, mens den store demonstration i København forrige søndag indtil videre ikke sætter sig vilde spor i statistikken. Det viser dagens tal fra Statens Serum Institut.

44 nye er testet positiv for covid-19 det seneste døgn, og heraf er de otte fra Hjørring Kommune, viser DK Nyts bearbejdning af tallene. Tre er fra nabokommunen Frederikshavn. 

Fem fra Helsingør er testet positiv det seneste døgn, mens Københavns Kommune kun har to nye smittede. De fleste kommuner i hovedstadsområdet er efterhånden nede på under ti smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge.

52 kommuner uden smitte

Igen i dag har 52 kommuner været uden nye smittede den seneste uge, heraf 41 i Vestdanmark.

Siden tirsdag er antallet af indlagte faldet til 39. Det er 21 færre end tirsdag, men det skyldes primært, at Statens Serum Institut har ændret måden at opgøre antallet. Ifølge den nye metode er det fire færre end tirsdag.

Der er ikke registreret nye coronarelaterede dødsfald, og antallet af indlagte på intensiv er faldet med to til seks, heraf er fire i respirator.

12 skoleklasser sendt hjem

Smittespredningen i Hjørring er som tidligere nævnt især sket i ældreplejen, hvor 33 ansatte og beboere er konstateret smittet. Det har sat gang i en række tiltag, blandt andet test af personale og beboere i ældreplejen, og senest har byens sygehus også indført besøgsforbud.

I nabokommunen Frederikshavn er elever fra 12 klasser på forskellige skoler hjemsendt, efter at en elev fra 7. klasse er testet positiv for coronavirus. 

 

https://www.dknyt.dkartikel/44-nye-coronasmittede-hver-femte-er-fra-hjoerring