DK Nyt

42-årig dømt til behandling for at krænke dement 91-årig

Straffen er på plads for en skyldig-dømt mand, der har forgrebet sig på en 91-årig dement.

ODENSE: En 42-årig mand blev sidste år kendt skyldig i at have forgrebet sig på en 91-årig dement kvinde på det plejehjem, hvor mandens morfar boede. Strafudmålingen har dog ladet vente på sig efter en udtalelse fra Retslægerådet og mentalundersøgelse, der nu er klar. 

Retten har på den baggrund idømt manden en behandlingsdom, oplyser Fyns Politi. Manden blev tiltalt for en voldtægt og to andre overgreb mod kvinden, som fandt sted i første halvdel af 2019 på det plejehjem, hvor kvinden boede.

I efteråret erkendte manden at have haft et seksuelt forhold til kvinden og blev kendt skyldig. Men han beskrev det ifølge Fyens Stiftstidende som frivilligt - 'ren forelskelse' kaldte han det dengang.

Afsløret på video

Fyens Stiftstidende har tidligere fortalt, at det var kvindens læge, som i sin tid fik mistanke om, at kvinden blev udsat for overgreb. På den baggrund gav retten politiet tilladelse til at opsætte et overvågningskamera.

En optagelse fra kameraet viste, hvordan den 42-årige fik oralsex af den 91-årige demente kvinde. Optagelsen er blevet fremvist under sagen for lukkede døre, hvor også kvindens forklaring, som blev optaget på video på plejehjemmet, blev afspillet.

Sagens anklager, Maria Blomsterberg fra Fyns Politi, fortæller til Ritzau, at manden er dømt til behandling på grund af sindssygdom. Behandlingen skal foregå under indlæggelse på en psykiatrisk afdeling.

Foreløbig er der ikke fastsat nogen tidshorisont for, hvor længe den foranstaltning skal vare. Ifølge Maria Blomsterberg skyldes det, at der er tale om alvorlig sædelighedskriminalitet.

Fyns Politi oplyser, at manden har valgt at acceptere rettens dom.

Ritzau / ibs

https://www.dknyt.dkartikel/42-aarig-doemt-til-behandling-for-at-kraenke-dement-91-aarig