DK Nyt

4.034 nysmittede - samtlige kommuner berørt

For første gang er der over 4.000 smittede på et døgn, dog samtidig rekordmange test. Der er 17 nye dødsfald, og 516 er indlagt.
17. DEC 2020 14.49
TEMA: Corona

Den første vaccine er på vej til Danmark, og den lander på et tørt sted: Igen torsdag stiger det daglige smittetal.

4.034 mennesker er registreret smittet det seneste døgn, viser tal fra Statens Serum Institut. Det er det højeste antal nogensinde. Dertil kommer knap 600 smittede, som er fundet via de mindre præcise lyntest i går.

De smittede er dog fundet blandt et rekordhøjt antal test, nemlig 124.707 det seneste døgn. Dermed er 3,23 pct. af testene positive, og den andel har faktisk været svagt nedadgående, siden den toppede i mandags på 3,5. For et par uger siden var den typisk omkring 1,5.

Derimod går det fortsat den forkerte vej med dødsfald og indlæggelser. 

17 dødsfald med covid-19 er registreret det seneste døgn, og det bringer det samlede antal døde op på 992.

120 er indlagt det seneste døgn, og fraregnet dødsfald og udskrivninger stiger antallet af indlagte med 23 til i alt 516. Heraf er 76 på intensiv og 46 i respirator.

De 516 indlagte er tæt på rekorden fra foråret på 535 indlagte 1. april. 

Samtlige landets kommuner har lige nu smittede beboere, efter at en ærøbo er testet positiv siden i går. Samsø og Læsø har som de eneste ingen smittede det seneste døgn, men de har haft tidligere på ugen.

Ishøj topper fortsat med en incidens på 932 efterfulgt af København med 859, Dragør med 844 og Frederiksberg med 835. I disse kommuner er altså næsten én procent af borgerne testet positiv den seneste uge, og dertil kommer et ukendt antal, som fortsat er syge fra ugen før. 

23 kommuner har en incidens over 500, alle hovedstadskommuner undtagen Solrød, Slagelse og Aarhus.

Kun 12 kommuner har incidens under 100, de er nordjyske, sønderjyske og vestjyske plus tre økommuner.

Stram op

Det fortsat høje smittetal indikerer, at tidligere restriktioner ikke har virket. Det vurderer Thorkild Sørensen, professor i epidemiologi på Københavns Universitet.

- De nyeste tal viser, at vi stadig har en udvikling i epidemien, og at tiden virkelig er inde til at stramme op og mindske smittespredningen, siger han til Ritzau.

Han håber nu, at de nyeste restriktioner kan være i stand til at knække kurven. Men han pointerer, at det er vanskeligt at forudse.

- Jeg er ret overbevist om, at de vil have en effekt. Spørgsmålet er, hvor stor og hvornår effekten vil vise sig. Om den er god nok til at sikre os, at vi kommer henover jul, nytår og de første måneder i det nye år på en fremkommelig måde uden de store udfordringer og krav om yderligere nedlukning, siger Thorkild Sørensen.

 

https://www.dknyt.dkartikel/4-034-nysmittede-samtlige-kommuner-beroert