34 millioner kr. får unge til at holde fast

176 institutioner får EU- og statsstøtte til at fastholde unge i uddannelsen
25. JAN 2010 12.52

SYDDANMARK OG MIDTJYLLAND: Projektet 'Hold Fast' får 12.000 unge i Region Syddanmark og Region Midtjylland til at tage springet fra folkeskole til ungdomsuddannelse og ende med et eksamensbevis i hånden.

Regeringens mål er, at 95 pct. af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse i 2015. I Region Syddanmark begynder ca. 95 pct. af en årgang på en ungdomsuddannelse, men der er kun omkring 77 pct. i Syddanmark og 81 pct. i Midtjylland, der gennemfører.

EU's strukturfonde og Erhvervs- og Byggestyrelsen giver 34 mio. kr. til projektet "Hold Fast", der skal få unge i Region Syddanmark og Region Midtjylland til at gennemføre en ungdomsuddannelse.

Direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen Finn Lauritzen:

- Billedet er det samme overalt i Danmark. Udfordringen er ikke at få de unge til at gå i gang med en ungdomsuddannelse, men at få dem til at holde fast og gennemføre. Projektet 'Hold Fast' går netop ind og ser på, hvad der konkret kan gøres for at fastholde unge, så de får en uddannelse.

'Hold Fast' tager fat i de unge, der har den største risiko for frafald - allerede fra folkeskolen og til den unge der har gennemført en ungdomsuddannelse. Projektets formål er med ungdomsvejledere som bindeled gennem mentorordninger, indslusningsordninger, introduktionsforløb og opsamlingskurser at få flere unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse.

Der er tale om en længerevarende indsats, som gennemføres af 176 institutioner i et bredt partnerskab mellem ungdomsuddannelser, kommuner, produktionsskoler og UU'er i de to regioner.

Projektet ledes af Vejle Handelsskole og IBC International Business College i samarbejde med ti lokale institutioner: VUC Fyn & Fyns HF-kursus, UU Århus-Samsø, Mercantec, VUC Sønderjylland, UU Nordvestjylland, Rosborg Gymnasium og HF, Ribe Handelsskole, Randers kommune, VIA Erhvervsuddannelser i Horsens samt UU Djursland.

Projektet har under den konkurrenceudsatte pulje modtaget 22,5 mio. kr. fra EU's socialfond og 11,5 mio. kr. fra Erhvervs- og Byggestyrelsen.

https://www.dknyt.dkartikel/34-millioner-kr-faar-unge-til-at-holde-fast