DK Nyt

3000 byer med i Borgmesterpagten

Næstved og København har fået handlingsplaner for CO2-reduktion godkendt
KORT NYT30. NOV 2011 14.26

NÆSTVED / KØBENHAVN: Nu har by nummer 3000 skrevet under på Borgmesterpagten og lover dermed at gå forrest i klimakampen, oplyser EU Sjælland Nyt.

For to år siden skrev 14 sjællandske borgmestre under på Borgmesterpagten. Dengang lovede 800 borgmestre fra hele Europa, at de ville sænke deres klimamål med mere end de 20 pct., som EU's klimaplan lægger op til.

Næstved Kommune fik for nyligt godkendt sin handlingsplan for, hvordan kommunen vil sænke sit CO2-forbrug inden 2020 med 30 pct. Dermed er Næstved den første kommune på Sjælland, der har fået godkendt sin handlingsplan. Og blandt de to første i Danmark - den anden er København. De øvrige 13 kommuner afventer at få godkendt deres handlingsplaner af EU-Kommissionen.

Næstved vil nedbringe CO2-forbruget ved systematisk at finde energibesparelser i kommunens bygninger, sørge for bæredygtigt nybyggeri, arbejde på at erstatte olie og elvarme med vedvarende energi og udfase naturgas til fordel for fjernvarme. Derudover deltager kommunen i et projekt, hvor deres borgere kan prøve at køre i elbiler.

ka

 

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/3000-byer-med-i-borgmesterpagten