DK Nyt
212 meter brofag skal løftes på plads på én dag
Byggeprojektet startede tilbage i 2015, men løb ind i udfordringer.
Foto: Rødovre Kommune

212 meter brofag skal løftes på plads på én dag

Stor københavnsk indfaldsvej spærres af i et døgn, når ny bro skal binde fredet voldanlæg sammen.

RØDOVRE: Lørdag skal brofagene til en 212 meter lang bro over Jyllingevej løftes på plads. Det hele skal klares på et døgn, hvor den store indfaldsvej vil være spærret af. Når byggeriet er færdigt, skal broen give fodgængere og cyklister mulighed for at komme sikkert over vejen, når de går eller cykler langs med Vestvolden, det 15 kilometer lange fredede voldanlæg, som blev opført sidst i 1800-tallet som en del af Københavns Befæstning.

Broen er et led i et større projekt om at give nyt liv til Københavns Befæstning og binde Vestvolden sammen. Bag opførelsen står et samarbejde mellem Realdania, Naturstyrelsen og Kulturstyrelsen, der har modtaget økonomisk støtte fra Vejdirektoratets Cykelpulje og Rødovre Kommune. 

- Vestvolden er en populær cykelrute for pendlere, og der er mange, der går tur i området. Det er et fredet fortidsminde, og det er samtidig det største sammenhængende grønne område i Rødovre, så det er vigtigt, at vi hurtigt og sikkert kan passere over de store indfaldsveje til København, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Jan Kongebro (S).

Byggeriet har været undervejs siden 2015, men er undervejs stødt på flere udfordringer. Blandt andet viste det sig, at det ene brofundament lå oven på en stor vandledning, der ikke kunne flyttes. Broen er derfor blevet flyttet og justeret til.

Weekendens byggeri lukker vejen fra lørdag kl. 13 til søndag kl. 12, hvorefter gang- og cykelstien vil blive anlagt med belysning. Broen forventes at være færdig til sommer. 

mh

https://www.dknyt.dkartikel/212-meter-brofag-skal-loeftes-paa-plads-paa-n-dag