DK Nyt

Æresrelaterede konflikter:
20 aarhusianere har søgt hjælp i ægteskaber under tvang

Aarhus Kommune har ialt modtaget 147 henvendelser om negativ social kontrol på tre år. En stor del kommer fra børn og unge voksne.
21. OKT 2020 13.56

AARHUS: 20 personer er gået til myndighederne for at fortælle, at de lever i eller på vej til at havne i et ægteskab under tvang. Dertil kommer henvendelser om andre typer af social kontrol, oplyser TV2 Østjylland.

Aarhus Kommune oprettede i 2017 en særlig enhed, der skal håndtere æresrelaterede konflikter: TÆK. På tre år har de modtaget 147 henvendelser om negativ social kontrol og tvangsægteskaber, viser et svar til byrådsmedlem Almaz Mengesha (V).

En stor del af henvendelserne kommer fra børn og unge op til 30 år. I svaret kan man også læse, at 20 personer har henvendt sig, fordi de enten frygter eller er i et ægteskab på grund af tvang.

Mentorer og exitforløb

Ti personer svarer, at de ønsker at ophæve et tvangsægteskab. Her kan både være tale om ægteskaber, de er endt i på grund af tvang, og frivillige ægteskaber, som de ikke kan få lov til at komme ud af på grund af social kontrol.

Almaz Mengesha vil vide, hvad kommunen konkret har gjort for de berørte borgere, der har henvendt sig, og i svaret kan man læse, at TÆK rådgiver og underviser frontmedarbejdere i kommunen, der arbejder med personer, der kan være udsat for negativ social kontrol. Det er eksempelvis skolelærere, socialrådgivere og frivillige i foreninger.

TÆK rådgiver også borgere, som kan få tilbudt psykologhjælp, mentorforløb og støtte til exitforløb.

ka

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/20-aarhusianere-har-soegt-hjaelp-i-aegteskaber-under-tvang