DK Nyt

16 ud af 18 beboere på midtfynsk seniorcenter er smittet

Bosted i Faaborg-Midtfyn hårdt ramt af corona. Kommunen sender administrative medarbejdere hjem.

FAABORG-MIDTFYN: 16 ud af 18 beboere samt en medarbejder på Seniorcenter Egebo i Kværndrup er tirsdag testet positive med covid-19, oplyser kommunen.

Alle medarbejdere, der har været i kontakt med de smittede beboere, er sendt hjem i isolation og skal nu testes. Derudover er seniorcentret, der er et botilbud til voksne med varigt nedsat funktionsevne, lukket for besøgende.

De 17 nye tilfælde på seniorcentret betyder, at Faaborg-Midtfyn samlet har haft 28 smittede inden for en uge svarende til 52,2 pr. 100.000 indbyggere, oplyser kommunen. Dermed er tallet langt over de 20, som ifølge sundhedsmyndighederne giver anledning til bekymring.

Ansatte sendt hjem

Selvom det gør smitteopsporingen lidt nemmere, at så mange er smittet samme sted, sætter kommunen ind med midlertidige restriktioner.

- Vi er som kommune gået fra at have relativt få tilfælde til at have rigtig mange. Det er en situation, vi tager meget alvorligt, og derfor indfører vi nu en række tiltag i kommunalt regi, siger vicekommunaldirektør Siggi W. Kristoffersen.

Blandt andet er alle administrative medarbejdere som udgangspunkt sendt hjem de næste 14 dage, og en række kommunale arrangementer er aflyst. Desuden afgøres det i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, hvilke besøgsrestriktioner der bør genindføres på plejehjem og botilbud.

Desuden er hele 8. årgang og flere lærere på Broskolens afdeling i Aarslev sendt hjem, efter at en elev er testet positiv.

Tidligere på ugen blev 0.-3. klasse på Tre Ege Skolen i Kværndrup sendt hjem, efter at en medarbejder blev testet positiv.

ak

https://www.dknyt.dkartikel/16-ud-af-18-beboere-paa-midtfynsk-seniorcenter-er-smittet