DK Nyt
150 bygninger energirenoveres

150 bygninger energirenoveres

Høje-Taastrup er i gang med et af Danmarks største selvfinansierende energiprojekter
KORT NYT20. JUL 2011 13.46

HØJE-TAASTRUP: Et partnerskab mellem Høje-Taastrup Kommune og Schneider Electric skal nedsætte energiforbruget i 150 kommunale bygninger de kommende år. Projektet er nu i gang.

- Høje-Taastrup Kommune ligger godt klimamæssigt, for vi har allerede lavet en stor klimaind-sats i vores bygninger. Med dette projekt kommer vi endnu længere, siger borgmester Michael Ziegler (K).

Det nye projekt omfatter 260.000 m2- svarende til 47 fodboldbaner - og er dermed et af de største af sin art i Danmark målt i areal.

De150 kommunale bygninger skal 2011-13 have udskiftet og indstillet de tekniske installationer, så energiforbruget bliver reduceret. Det er Schneider Electric, der udfører tiltagene ude på institutionerne, og det er meget forskelligt, hvad der skal gøres i de enkelte bygninger - det er lige fra at skifte tre elpærer til at konvertere fra el- til fjernvarme

Arbejdet med at energioptimere bygningerne løber frem til 2013. Herefter følger en ti-årig fase, hvor man høster gevinsten ved energibesparelsen, som dermed finansierer forbedringerne.


Om projektet

Energiudgiften i de kommunale bygninger er i dag er på 33 mio. kr. om året. Med en investering på 75 mio. kr. reduceres energiudgiften med 14 pct. svarende til 4,8 mio. kr. om året. Tilbagebetalingstiden er incl. forrentning 20 år. CO2-udledningen reduceres med 14-16 pct.

krn

 

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/150-bygninger-energirenoveres