DK Nyt
15 mio. kr. skal sætte liv i kulturen

15 mio. kr. skal sætte liv i kulturen

Fire østjyske byer indgår forpligtende samarbejde om at udvikle kulturen
21. MAR 2012 12.00

ØSTJYLLAND: Randers, Silkeborg, Horsens og Viborg har i fællesskab lagt en plan for at udvikle deres byrum.
De fire kommuner har i tre år med stor succes samarbejdet om store kulturprojekter i en kulturaftale med Kulturministeriet. Det gode kultursamarbejde fortsætter nu i en ny fireårig aftale, hvor 14.800.000 kroner skal bidrage til at skabe levende kulturbyer.

- Kulturen skal for alvor sættes på dagsordenen, blandt andet fordi kultur kan være med til at få os til at tænke nyt. Den nye kulturaftale rummer inspirerende projekter, der giver mange mulighed for at bruge kulturen aktivt. Jeg glæder mig til se aftalens projekter folde sig ud, siger Kulturminister Uffe Elbæk (R).

De fire kommuner arbejder sammen i Østjysk Vækstbånd om at udvikle regionens kulturliv, og de levende byrum er næste skridt på vejen i kultursamarbejdet:

- Når butikkerne lukker om aftenen ligger gaderne øde hen i de fire østjysk byer, og det besluttede vi i Østjysk Vækstbånd, at vi ville gøre noget ved til gavn for borgerne," siger Tone Lassen, projektleder i kulturregionen.

En grundidé er, at de østjyske borgere skal få uventede oplvelser, når de bevæger sig rundt i byerne. Det kan være med overraskende koncerter, idrætsaktiviteter eller film på storskærme arrangeret og lavet af bl.a. kulturregionens unge:

 

Om Kulturregion Østjysk Vækstbånd
Kulturregion Østjysk Vækstbånd er et samarbejde, der forener kommunerne Horsens, Silkeborg, Randers og Viborg i et kulturelt fællesskab med fokus på nytænkning, tværfagligt samarbejde og udvikling.

krn

https://www.dknyt.dkartikel/15-mio-kr-skal-saette-liv-i-kulturen