DK Nyt

1,5 milliard til it i folkeskolen

Staten vil investere 500 millioner mens kommunerne skal forpligte sig med én milliard
KORT NYT23. AUG 2011 12.51

Folkeskolen skal have et gevaldigt digitalt skub fremad, så eleverne for alvor bliver medlem at den it-baserede virkelighed. Til det formål er staten klar med 500 millioner, som undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) netop nu er i gang med at sætte nærmere øremrækning på, fortæller Version2. For  at sikre, at statens pulje ikke smuldrer ud i ingenting, har kommunerne samlet set forpligtet sig til at kaste én milliard i satsningen.

- Pengene skal blandt andet gøre det billigere at anskaffe digitale bøger frem for bøger af papir. Nogle af de digitale midler er mere kostbare og derfor dyrere. Det skal pengene være med til at hjælpe til med, siger Lars Frelle-Petersen, vicedirektør i Økonomistyrelsen og digitaliseringschef for staten, til Version2.

Planen er en del af regeringens digitaliseringsstrategi. De penge, kommunerne skal skyde ind, skal bruges på eksempelvis at opstille aflåselige skabe i omklædningsrummene i gymnastik, installere tilstrækkelig strømforsyning og stikkontakter samt trådløse netværk, der er dimentioneret at, flere hundrede elever kan logge på samtidig.

mou

https://www.dknyt.dkartikel/1-5-milliard-til-it-i-folkeskolen